Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Matkalla kohti Japania!

"Alkuun tiedoksi! Laitteistollisista syistä emme voikkaan päivittää reaaliajassa kuvia matkapäiväkirjaamme, vaan joudumme lisäämään niitä jälkikäteen, kunhan kuvat on ensin saatu kameralta CD:lle. Ilmoittelemmepa sitten aina erikseen milloin kuvia on lisätty."
"nyt voi myös kommentoida"

Keskiviikko 29.3.2006, klo 8.30 möngitään Kertun kanssa hereille Antin ja Viivin luona. Maanantaina tultiin Lahdesta bussilla Helsinkiin ja täällä ollaan palloiltu lähes yksin omaan aikaa kuluttaen. Ei oikein mikään sen ihmeemmin jaksa kiinnostaa. Kerttu ei edes jaksanut innostua Alphonse Muchan näyttelystä Ateneumissa! Matka on vain kokoajan mielessä. Tosin mukava oli tuttuja ja sukulaisia nähdä :)

Klo 14 hujakoilla sitten valmistauduimme lähtöön. Päädyimme lopulta tilaamaan taksin bussin sijasta päivän kävely retken perusteella. Reilun 1 km matka loskaisella tiellä rinkkojen ja yhden painavan matkalaukun kanssa räntähiutaleiden läsähdellessä naamalle ei jostain syystä nyt vaan innostanut.

Hiskiläiset saapuivat kentälle hiukan vailla kolme, mikä olikin viimeisin suositus. Tosin lento oli n. tunnin myöhässä joten kone starttaisi vasta klo 18 tienoilla. Check in -pisteellä sitten selvisi, ettei Kertun Kaisa-siskolle ja hänen pojalle Aapelille löytynytkään elektronisen matkalipun ilmoittamia paikkoja. Noo... sitten vaan Finnairin tiskille asiaa selvittelemään. Lopulta paikat järjestyi, tosin emme päässeet Kertun kanssa Hiskiläisten lähettyville. Ulkomaanlentojen aulaan siirryttyämme oli tärkeys järjestys seuraava:


  1. Jenien haku Nordean pisteestä (Valuutan vaihto sujui kätevästi verkkotunnuksilla ja vielä hyvällä vaihtokurssilla sekä halvoilla palvelumaksuilla [kaikki kulut vain 3,50 e])
  2. Pistokkeen muunnin kappale suomalaisesta japanilaiseen (Kameran akkulaturia varten)
  3. Yksi iso olut



Hoidettuamme asialistan kauttaaltaan asiaan kuuluvalla hartaudella siirryimme klo 17 aikaa euroopan ulkopuolisten lentojen aulaan, missä Aapeli keräsi suurta huomiota varsinkin Japanilaisten rouvien keskuudessa. Kone starttasi aikalailla tasan klo18 helsinkiläistä aikaa. Matka oli vihdoin alkanut.

"Tähän väliin pitää sanoa jotain Finskin lennoista. Ensinnäkin, pettymys esim. SASiin ja AirFranceen verrattuna oli henkilökohtaisten monitorien puuttuminen. Tämä loistava lisä aikaisemmilla reissuilla on edesauttanut matka-ajan tuntumista lyhyemmältä. Toiseksi, Finski ei tarjonnut ruokakahvien lisukkeeksi ilmaisia juomia (Bailey's, whiski, konjakki, gin tonic jne.) vaan velotti tästä lystistä 4 e. Viiniä ja olutta sai kyllä ilmaiseksi. Ruoka oli perus lentokonesettiä. Kolmanneksi (jotain positiivistakin :P), palvelu oli oikein kelpoa ja palvelua sai monilla kielillä - varsinkin Suomella, vaikkei sitä tällainen maailman matkaajaa ole ennenkään tarvinnut. Neljänneksi, paras puoli - matka-ajan lyhyys. Lento oli kestoltaan vain 9 h 15 min kun taas SASilla menee köpiksestä puolisentoista tuntia pidempään. Sekä suoraan Helsingistä!" -markus-


(Tunnelmia lentokoneesta)

Itse lento sujui oikein mukavasti. Aapelinkin pärjäsi oikein mainiosti ja keräsi ympärilleen valokuvaavia ja ihastelevia japanilaisia rouvasturisteja. Klo 9.15 japanin aikaa (klo 3.15 suomen) koneen pyörät tupsahtivat Kansain kansainvälisen lentokentän kiitoradalle. Olimme saapuneet vihdoin Japanin maaperälle.

"Matkasta kentältä Matsuyamaan kirjoitellaan huomenna, kunhan saadaan ensiksi hiukka levättyä. Ei tullut paljon matkalla nukuttua. Mut nyt koti furoon ja sitten koisimaan." -markus-

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Jahaa. Teitä on siellä isompikin lössi matkalla. Sehän tekee kaikesta vieläkin hauskempaa. Ikävää, että finskillä on kehnot tarjoilut. Saas nähdä mitä KLM ja Malaysian Airlines tarjoilee meidän lennoilla. MA:lla on kuulemma ainakin omat näytöt penkeissä, tosin epäilen mahtaako WoW pelittää siellä... :( Mutta jos viskiä saa, niin pyh peleistä. Luette sitten lehdestä yllättävästä pakkolaskusta jonnekin Kaukaasian vuoristoon jonkun länsimaisen turistin törttöiltyä lentokoneessa...

Hauska tämä blogi. Tein itsekin omat nettisivuni uusiksi, mukaanlukien Malesian matkapäiväkirjan, tosin sinne ei kyllä muut pysty mitään kommentoimaan, muuta kuin palautelaatikon kautta. Voin toki lisäillä asiattomat viestit sivulle, mikäli sellaisia tulee. :)

www.kolumbus.fi/markuspitkanen/

8:23 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Jos finnair ottaa reittilennoilla sen kannan, että kaikki asialliset drinkit ruuan jälkeen maksaa, niin minä en enää syö. Tai lennä finskillä. Pettymys.
Vielä aika tasan vuosi sitten Dublinin reittilennolla sai kaikkea kärrystä vain kauniisti pyytämällä. Jopa sen verran, että poikien mini-vinkkupulloja maisteltiin bussissa matkalla kentältä Four Courtsiin ;)

No näin ne ajat muuttuu...

Janne

8:03 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Mukavaa kuulla että matka meni hyvin putkeen. Koettakaahan asettua sinne koko revohka, varmasti on tulossa mahtava reissu! onkohan siellä kirsikka kohta kukassa Shikokullakin, nyt taitaa olla just paras hanami-aika käsillä. eikun bentout mukaan ja puun alle istuksimaan. ekat matkapäivät menee kyllä varmaan vähän sumussa.

t. Heikki

4:34 ip.  
Blogger Musamies said...

Kommentoin tähän lyhyesti. Kirjoittelen illemmalla lisää ihan päiväkirjaankin. Mutta Kirsikankukat ei ole vieläkään parhaimmillaan. PIeni kylmä jakso on hidastanut kukkien aukeamista. Puistoissakin vielä aika hiljaista vaikka eilenkin oli perjantai. Tänään tässä illan pimetessä näyttää siltä että voipi piaan tulla vettäkin, joten ei varmaan puistoissa vieläkään juhlat pääse kunnolla alkamaan. Mutta kyllä sitä tästä. (Niin ja Aapelille iski viime yönä kova kuume. On tämä päivä mennyt aikalailla Aapelilta pätkäunta nukkuen ja itkien. Toivottavasti ei jatku pitkään.) Päätän pikaisen kommentti osio raporttini tähän ja menen kahville.

1:05 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home