Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Hanamia odotellessa

Neljäs päivä japanissa, mutta emme ole päässeet vielä viettämään hanamia (kirsikankukka-piknik). Bentouta(kaupasta ostettavat valmiit eväslaatikot) ollaan kotioloissa maisteltu, mutta kirsikkapuiden katveeseen emme ole vielä päässeet. Eilisiltana alkoi sade, mikä jatkui tänä aamuna välillä hyvinkin voimakkaana. Iltapäivällä sade kuitenkin lakkasi ja alkuilta on ollut mukavan aurinkoinen ja lämmin. Tuuli on myös kova, mutta tuntuu aivan kesätuulelta, ei ole ollenkaan kylmä. Toivottavasti huomenna ei sada niin voitaisiin mennä ihan oikeasti hanamia viettämään.


(Vielä hiukan kipeä Aapeli isä-Hiskin sylissä)

Harmillinen tilanne oli myös Aapelin sairastuminen. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Aapelille nousi korkea kuume ja koko eilinen päivä meni sairastaessa. Itkua ja huutoa kesti koko päivän. Untakaan kummipoikamme ei saanut kuin hyvin lyhyissä pätkissä. Illalla koettiin hellyyttävä tilanne, kun Aapeli, oltuaan syömättä koko päivän, innostui Hiskin käänteispsykologian avulla mutustamaan senbeitä (miedosti soijakastikkeella maustettu riisikeksi). Katselimme hiljaa ihastuksissamme, kun pieni mies pisteli ison keksin vähitellen kokonaan poskeensa, neljällä hampaallaan äänekkäästi rouskutellen. Tänään tilanne on ollut parempi. Poika on jaksanut jo naureskella ja konttailla. Kuumekin on laskenut reilusti. Kaisakin uskaltautui jättämään Aapelin ukin ja Kertun hoiviin ja lähti Soinnun kanssa furoon (yleinen kylpypaikka, jossa peseydytään ja mennään sitten lämmittelemään kuumaan vesiammeeseen). Tosin Hiski on pötköttelemässä, joten hätätilannetta ei pääse syntymään.

(Kirsikkapuu ja hauskasti leikattu mäntykasvi)

Laiska päivä tämä sunnuntai. Eipä ole mitään ihmeellistä tehty. Hanami-tilannetta olen tarkkaillut sekä päivällä että illalla. Eilen illalla tilanne oli tosi kehno: vain muutama hassu porukka isossa puistossa. Ehkäpä tosiaan huomenna kaikki piristyvät ja me pääsemme puistoon viettämään kunnon hanamia juhlakansaa pursuilevassa puistossa.

-markus-

PS. kunhan tässä kameran muistikortin täytyttyä käyn kameraliikkeessä laittamassa kuvat CD:lle lisään päiväkirjaan sopivia kuvia oikeille päiville. Tulossa myös pienehkö japanilaisten oluiden maku vertailu. 8)

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

On mukava kuulla, että Aapeli voi jo paremmin. Eikö kirsikkapuut ole vielä täydessä kukassa? Meillä uutisissa ei ole ollut mainintaa, että koko Japani "kukkisi".
Meillä on satanut vettä myöskin koko lauantain ja alkavalle viikolle luvattu myöskin sadetta. Tämä päivä oli kuitenkin aurinkoinen.
Terveiset kaikille.

9:10 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Toivotaan ettei sen pahempi tauti pääse reissussa yllättämään. Lapsesta on kyllä tulossa kaikkiruokainen kun (varmastikin aika mausteinen) sembei jo noin nuorella iällä maistuu!
Sateista myös Lahdessa, lauantaiyönä vesi ropisi kovasti ja vei suuren osan lunta mennessään - ei ehtinyt tänä(kään) vuonna hiihtoladuille...

9:05 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ei ole kelit täällä Kuopiossakaan olleet juuri paremmat. Lauantaina tuli täälläkin ihka oikeaa vettä ja lumet alkoivat valumaan katoilta alas. Se olikin sateesta seurannut ainut hyvä asia. Koko piha oli yhtä yhtenäistä vesilammikkoa, jossa ei juuri tehnyt mieli tallustaa. Nyt tuleekin sit lunta. Vaihteeksi.
Olisipa se mukava, jos täälläkin jo joku kasvi luonnossa kukkisi, mutta ehkäpä sitä tämän kevään lumisemmankin osuuden kestää. Mutta toivotaan, että kelit suosivat teitä ja pääsette puistoon. Jatkan töitä...

9:21 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home