Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Retki Mori no Kuniin

Tiistaina lähdimme porukalla yhden yön reissuun Mori no Kuniin, luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaan pieneen vuorihotelliin. Matka Matsuyamasta kesti pari tuntia kahdella eri junalla. Lähimmältä juna-asemalta hotellin henkilökunta haki meidät autolla. Ajomatka perille kesti puolisen tuntia. Itse hotelli oli päällisin puolin saksalaistyyppinen, mutta muuten jännä sekoitus japanilaista ja länsimaista. Majoituimme kahden hengen peri-japanilaisiin tatamihuoneisiin (lattiat tiukkaan kudottua olkea). Tilavan huoneen keskellä oli matala pöytä ja istuintyynyt. Nukkumispatjat ja muut petivaatteet nostettiin esille kaapista vasta juuri ennen nukkumaan menoa. Isojen ikkunoiden edessä oli liukuvat paperiovet, joiden kautta oli kulku myös parvekkeelle. Hotellihuoneissa oli omat vessat (lämmitettyine monitoimipyttyineen), teevedenkeittimet ja jääkaapit.


Japanilainen aamiainen

Mori no Kuni sijaitsi metsän keskellä, turvassa kaikelta hälyltä ja kiireeltä. Koko paikassa vallitsikin valtava rauhan ja hyvänolon tunne. Muita asiakkaita paikassa nähtiin vain muutama, joista ketkään eivät kuitenkaan tainneet jäädä hotelliin yöksi. Päivällä kiersimme aivan pihapiiristä lähtevän parin tunnin mittaisen metsäreitin, joka kulki lohkareisen ja kuohuvan joen rantaa pitkin. Tuon joen kerrottiin olevan viimeinen vapaana ja puhtaana virtaavista Japanin joista. Joessa oli myös kauniita putouksia ja näyttävä hiidenkirnu. Metsässä tuoksui raikas vuori-ilma ja vaaleanvihreät uudet lehdet. Pienen patikkalenkin jälkeen riensimme hotellin onseniin (kylpypaikka, johon vesi tulee luonnon kuumista lähteistä) lämmittelemään ja rentoutumaan. Kylvettyämme pukeuduimme hotellin yukatoihin (puuvillainen yöpukuna käytettävä 'kimono'-tyyppinen asu) ja läksimme illalliselle. Ateria oli ihmeellisen juhlava ja koostui todellakin sen seitsemästä (ja vähän ylikin) sortista. Erikoisia japanilaispainotteisia gourmet-sovelluksia, kaikenkaikkiaan erittäin herkullisia.



Mori no Kuni oli kyllä tunnelmaltaan jotenkin mystinen paikka. Muutoin kaikkialla oli hiljaista joen kuohua ja hotellin käytävillä vaimeasti soivaa pianokappaletta lukuunottamatta. Tästäpä saimmekin kehiteltyä oivan pohjan kauhukertomuksille, joita joukolla kehitellessämme paluumatka Matsuyamaan kului nopsasti. Tulipa kammotustarinaa lietsottua lisää vielä kotona iltakahvipöydässäkin niin, että juuri ja juuri uskalsi vessassa lähteä käymään. Hrrr...Hurjista jutuista huolimatta Mori no Kuni oli kyllä mahtava paikka. Hienoa olisi päästä siellä käymään joskus toistekin. Varsinkin kun vuoriapinat jäivät tällä kertaa näkemättä.


Matsumarun akvaariossa ennen junan lähtöä


-kerttu-

9 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Olettepa olleet ianassa paikassa! Tuollainen hiljaisuus on todella vaikuttava ja saa omat ajatukset liikkeelle tai ainakin antaa tilaa niille. Ettehan saaneet Aapelia peloiteltua moisilla kauhu jutuilla. Kavimme Mirjan kanssa katsomassa munkkiyhteison tekmaa 'taidetetilaa' luolaston taiteet oli tehty edes menneiden munkkien luista! oli paakalloa selkarankanikamia ja latioluuita kaytetty, tulos oli roomalaisen kirkkokuvioinnin mukaista. Eraalla tavalla hieno, mutta karmea! Tassa teille kauhujutta, jota ei saanut kuvata. Hyvaa loman jatkoa ja terkkuja;)

11:03 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ah, tuo muistojen Mori no Kuni! Sitä rauhaa ja sitä taukoamatta soivaa samaa pianonpimputusta en ikipäivänä unohda! siinä rauhassa oli tosiaan jotain karmivaa... mutta hieno mesta muuten!

4:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Siellä pitää sitten kesäkuussa käydä apinanbongausreissulla. Kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta... Terveisiä ihanan lämpimästä ja aurinkoisesta Helsingistä. Kevät tuli lopulta tännekin.

4:24 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Voi,
heti tuli mieleen se Mori no Kunin tuoksu! Seetriä taisivat polttaa siellä tulisijassa. Semmoinen vähän huumaava ja aluksi tuli jopa paha olo. Ja automaatista, sieltä portaiden alta, sai muuten ihka oikeaa Babburu mannia!!

8:42 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Keväinen on keli täällä Lahdessakin, oikein aurinkoista ja lämmintä, mutta runsas katupöly vielä vähäsen haittaa ilakointia. Vielä ei viherrystä juuri näy.

8:18 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Mori no kunin matkalaisilta tuli juuri postikortti, kiitoksia vaan. Kuvassa saksalaistyylinen hotelli seisoo ylväänä vuorenrinteessä. Kuulostaa tosiaan olleen hauska ja rentouttava reissu! Ja ateriat hienosteluluokkaa.

8:21 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, mukavia kuvia! ja tosiaan, hanamiretken bentooannokset näyttää hienon värikkäiltä legendaarisen sinisen pressun päällä.

9:19 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hienoja kuvia! Kylläpä noissa maisemissa mieli lepää :) Täällä Kuopiossakin on päästy nauttimaan hieman keväisistä keleistä, aurinkoa ja lämmintä +10 - +15. Tosin pyörälenkillä saa olla vielä ihan kunnon windstopperia päällä ja pipo päässä. No onneksi tämä ei ole pitkäaikaista, onhan vappu nimittäin tulossa ;) Eli vettä tulee varmaan viim. sunnuntaina... Tosin onneksi suunnataan jo lauantaina ryynibyyhyn, joten jospa siellä olisi auvvoa...

Terkkuja vaan!

7:46 ip.  
Blogger Musamies said...

Juu, kuvat on tosiaan omastakin mielestä varsin onnistuineita. JA lisää on otettu. eilen 180, kun kävin vähän kuvaamassa matsuyamaa Stimuluksen juttua varten. Osa on kyllä saatu karsittua.

Juttuakin, mitä ollaan viimepäivinä tehty niin yritän laittaa tänään. Mutta nyt hiukka pötköttelemään, kun on hieman heikko olo. Oiskohan ihan auringonpistos.

Mutta hyviä vapun odotuksia vaan suomeen.

10:52 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home