Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

lauantaina, huhtikuuta 29, 2006

Olutvertailu

Ja vihdoinkin, hieman pitkäksi venynyt olutvertailu - NÄIN WAPUN KUNNIAKSI!

En ole laittanut näitä tähän paremmuus järjestykseen vaan ihan aakkosjärjestykseen. Olen kirjannut tähän omat tuntemukseni ja mielipiteeni aina kyseisestä oluesta. En ole mikään mestari olutmaistelija, joten tiukkapipot ei sitten hermostuta :P

Alkuun muutama sana. Täällä olut jaetaan karkeasti kahteen katekoriaan: Oluisiin ja oluenkaltaisiin. Näissä erona on se, että oluissa on tietty prosentuaalinen määrä ohramaltaita ja muita perinteisiä olut aineksia. Oluenkaltaisissa tämä määrä on alle lakiin määritetyn prosentin ja siksi kyseistä "olutta" ei saa myydä Oluena. Oluenkaltaisissa juomissa on siis ohramaltaiden lisäksi laitettu esim. riisiä. Huomattavin ero oluen ja oluen kaltaisilla juomilla on jälkimmäisen halvempi vero ja siksi niiden hintakin on halvempi. Annan alla kaikista juomista myös strategiset tiedot ja kuva kaikista, mutta hintoja en ole kerännyt.Asahi SUPER "DRY" - alc. 5%
Oikein täyteläinen ja maukas olut. Lentokoneessa juodun Asahi tölkin mukaan Japanin olut numero 1. Eikä ihme.

Asahi BREMIUM BEER - alc. 5,5%
Kevyen kirpakka ja hieman tuoreen ruisleivänkaltainen, täyteläinen maku.

Asahi´s ORIGINAL BREW (oluenkaltainen) - alc. 5,5%
Mauton koknaisuu. Helppo juoda.

Asahi HONNAMA GOORUDO (oluenkaltainen) - alc.5,5%
Kevyt maultaan. Miellyttävä jälkimaku, mutta kokonaisuus hieman ontto.

Kirin LAGER BEER CLASSIC - alc. 4,5%
Kirpehkö peruslaager. Ei kitkerää jälkimakua.

Kirin ORIGINAL BREW (oluenkaltainen) - alc. 5,5%
Erittäin pehmeä. Hieman laimean makuinen - tai siis helpon makuinen. Sopii erittäin hyvin juomiseen :P

Kirin GREEN LABEL 70% (oluenkaltainen) - alc. 4,5%
Pirteän kirpakka, mutta laimean makuinen. Menettelee...

Kirin NODOGOSHI (oluenkaltainen) - alc. 5%
Helpohko. Jälkimaultaan hienoisen kitkerä.

Kirin ENJUKU (oluenkaltainen) - alc. 6%
Maukas tuhdimpi maku Gokunamaan verrattuna (seuraavana, join ne vaan toisessa järjestyksessä). ERITTÄIN PEHMEÄ maku.

Kirin GOKUNAMA (oluenkaltainen) - alc.5,5%
Myöskin pehmeä maku. Hedelmäinen. Hieman kuplivan vaahtoava suussa. Hyvä!

Suntory The PREMIUM MALTS - alc. 5,5%
Hedelmäisen raikas, hieman kitkerä jälkimaku.

Suntory MAGNUM DRY EXTRA - alc. 5,5%
"Mauton" Mitättömän makuinen. Jalkimaku pelastaa olueksi. Laimea.

Suntory KIRE (oluenkaltainen) - alc. 5%
Ok perus olut. Ei erityisemmin erikoinen.

YEBISU - alc. 5%
Hieman kitkerähkö maku. Aika hyvä, ei kovin paha. Ehkä silleen Karjalainen tai Lapin Kultamainen maku


Siinäpä ne. :D Ihan pystyi juomaan jokaisen. Testattavaa täällä vielä olisi, mutta tämän testin ilmestyminen oisi voinut venyä sen myötä jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Olisi varmaan pitänyt maistaa Kirin bitter olutta. Nämä kaikkihan oli lagereita - ainakin minusta :P

Henkilökohtaisesksi suosikiksi nousi Kirinin Enjuku vaikka usein tulee myös Asahin Super "DRY"ta ja Kirinin Original brewia ostettua. Enjuku on aika halpa ja itse pidän riisin tuomasta pehmeästä mausta. Oiva juoma kyllä. :P

-markus-

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ei hätää! Olethan tuota jo hyvän määrän testannut. Kaikkia ei taida Suomesta löytyä? Muutaman merkin tunnistin ja jäin miettimään olinko nähnyt sen täällä vai muistanko niin pitkälle kun olimme Soinnu ja veli-Matin vieraina. Kun tätä katselen, niin en taida enää ehtiä kauppaan etsimään noita tuotteita ja siksi jää vappuna testaamatta nuo juomat.
Terkuin ja Wapun toivotuksin

5:32 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kirin beeriä sai ennen Alkosta mutta nyt se on kai poistettu valikoimasta, vaikka en tiedä miksi, koska se oli hyvää. Noin montaa sorttia kuin Markus en ole maistanut, mutta näistä laaduista oma suosikkini on kyllä Asahi super dry. Sellainen huomio että Japanissa näyttää peruslager olevan hieman alkoholipitoisempaa kuin suomalainen keskiolut, noihan taitaa olla kaikki yli 5 % ja ne menee täällä IV-olueksi. Mutta joku asiantuntija sanoikin, että Suomessa III ja IV -oluen raja on vedetty keinotekoisesti väärään kohtaan, ja aito oluen maku onkin parhaimmillaan vasta vähän väkevämmissä eli IV-oluen puolella, saattaa pitää paikkansa.

6:41 ip.  
Blogger Musamies said...

Kylläpä vain heikki. Melkein kaikki noista on yli meikäläisten keppanarajan. Paitsi Kirinin Green label 70%. Se onkin ilmeisesti jonkin sortin kevyt olut. Mutta vaikuttaa tosiaan siltä, että no IVA:n meillä menevät juomat on kyllä maukkaampia.

Itsekkin olen joskus ostanut Kiriniä alkosta mutta siitä on jo ainakin muutama vuosi.

Shuchoutakin maistoin tuossa viikko sitten jenkkiläisen Alanin tarjoamana. Veden jäiden kera ihan ok, mut kyllä se aika kossulle maistui ;)

Pitää katsoa, josko teksi pienen sake vertailunkin. Tosin siihen tarvitsisi jotain opasta, että pääsisi edes vähän jyvälle, kun ei tiedä mitkä on tarkoitettu lämmitettyinä ja mitkä kylminä juotavaksi. Jää nähtäväksi. :)

1:21 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ottakaa sen kalareissultanne tutun Ninomiya-sanin kanssa saken maistelu testisessio, senhän harrastus oli kai juominen... saattaa kyllä olla että suomalaisen sakekunto loppuu ennen japanilaista ammattilaista.

9:29 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hieno review! Melkein tuli jano, vaikka vapusta on vain kaksi päivää ja olen vielä töissäkin :)

Kyllä olut on aina poikaa, varsinkin jos sen juo tuoreena kotimaassaan. Guinness can't travel, sanotaan, ja minusta se pitää paikkaansa myös muiden mallasjuomien osalta. Mutta tämä on vain yllekirjoittaneen henk. koht. mielipide ;)

12:36 ip.  
Blogger Musamies said...

Hyvimpä totesit veliseni. :D Kiriniä olen tosiaan kotimaassa maistanut, mutta kyllä se täällä paremmalta maistuu.

4:23 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home