Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

maanantaina, toukokuuta 01, 2006

Pihahommia

Kaisa ja Aapeli palasivat Suomeen viime tiistaina Markuksen nimipäivänä. Sen jälkeen on työn alla ollut pari piha-askaretta. Ensinnäkin kirkon betonimuurin päältä purettiin pois vanha ja lahonnut bamburistikko. Purkuhomma oli kyllä nopsasti tehty; kunhan vain katkoi nyörit joilla bambukepit oli kiinnitetty toisiinsa. Joistakin mukavan rapsakoiksi kuivuneista ja luontaisesti ontoista bambuputkista liikuteltaessa pulppusi ulos monenmoista ötökkää. Enimmäkseen pikkuruisia muurahaisia.

Markus pilkkoo bambuja

Bambuaineksesta osa oli pahasti haljenneita ja hituseksi kuluneita. Osa puusta kuitenkin oli vielä hyvän napakkaa ja ehjää. Päätimme pilkkoa kepit lyhyiksi pätkiksi ja tehdä niistä matalan aidan pihatien ja hedelmäpuiden väliin. Kepakoitten sahailu, maan kaivaminen ja valmiiden palasten upottaminen maahan oli melko aikaavievää, mutta mielenkiintoista puuhaa. Naapurin vanha pappa pysähtyi monta kertaa touhua ihmettelemään ja oikein murteisella japanin kielellä meille rupattelemaan ja ohjeita antamaan. Eipä kyllä mitään juuri ymmärretty, joten jatkettiin aidanrakennusta alkuperäisten suunnitelmiemme mukaisesti.

Kerttu rakentaa bambuaitaa

Kirkon betonimuuri, josta bambut oli purettu pois, osoittautui vaarallisen hauraaksi. Vanhat laastit oli rapissut yhdestä kulmauksesta pois. Muutama betoniharkko oli jopa kiertynyt poikkiteloin ulos muuripinnasta. Olikohan joku täräyttänyt sitä parkkipaikkaa etsiessään autolla ja vähin äänin liuennut paikalta? Joka tapauksessa muuri oli korjattava. Rautakaupasta ostettiin sementtiä, hiekkaa ja harjaterästä. Markus rapsutteli ja kopsutteli vanhat laastikokkareet pois. Yhdessä iskän kanssa sitten sementoivat muurin kuntoon. Hyvä tuli!

Muurin korjaus

Vuorilla tuuli heiluttelee keväisiä koinoboreita, kalaviirejä

Muutaman päivän on täällä ollut erikoisen lämpimiä päiviä. Aurinkorasvaa on saanut tursutella päivän mittaan jatkuvasti, eikä ilman hattua ulkona ole pärjännyt pääkivutta lyhyitäkään aikoja. Nytkin illan jo hämärtäessä mittari näyttää yhä 25 astetta. Hyvistä ilmoista ollaan nautittu pyöräilemällä. Kartasta on katsottu joku mielenkiintoisen näköinen lenkki; kapeita kujia läpi kaupungin, kiemuraista tietä vuorille tai jokea myöten merelle. Sitten vain 2 litran pullo vihreää teetä koriin ja tien päälle. :)

Keskikaupungin kapakkikuja


-kerttu-

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Siellähän on oikein päästy kunnon työn touhuun! Oikein raavasta mutta mukavan kuuloista puhdetyötä. Ja enpäs tiennytkään että Kaisa ja Pikku-Hiski on jo palanneet kotiin, pitääpä laittaa sinne soittaen ja kysellä matkakuulumiset.

6:51 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Markuksellahan on kokemusta 'Japanilaisen' puutarhan teosta koti-Suomessa ja nyt hän saa tehdä sellaista alkuperämaassa! Hienoa, että tulee paikat korjattua. Varokaahan tuota aurinkoa jos lämpötilat hipsivät siellä jo noin korkealla. Täällä on ollut myöskin erittäin hyvät säät, mutta kasvit kaipaisi jo kevään ensimmäistä sadetta. Näin alakisi varmaan puissa näkyä hiirenkorvia.

9:09 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home