Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

torstaina, toukokuuta 25, 2006

Rantalomatunnelmat

Kerttu, Yumi ja Tomoko japanilaisen "pizzan", Okonomiyakin paistossa

Tokiossa asustimme vielä pari päivää. Kierreltiin eri kaupunginosissa sekä ihmeteltiin elämää ja hälinää. Tiistaina vietimme hauskan päivän 8 vuotta sitten tapaamani Tomokon ja hänen Yumi-kaverinsa kanssa. Yhdessä tutkailimme Asakusa-kaupunginosan vanhoja kortteleita, ostoskujia ja näyttelyitä. Löydettiin mm. puoti, joka myi muovisia hämmentävän aidon näköisiä näyteruokia ravintoloiden vitriineihin.

Kananmuna pekoni Donburi(lisukkeet riisipedillä) ja Katsukareeraisu(Curry-kastike ja riisi friiteratuilla lihoilla höystettynä). Maistuis varmaan sullekin! ...valitettavasti vain muovia...

Taas sitä mennään...

Keskiviikkona matkustimme 5 tuntia junalla Tyynen Valtameren rannalle Shirahamaan. Yövyimme viereisessä Kii-Tanaben kylässä, joka osoittautui viihtyisäksi paikaksi myöskin. Majapaikkaan kirjautumisen jälkeen kerkisimme käydä katsastamassa meille monelta taholta neuvotut paikalliset nähtävyydet; uimarannan, kuuluisan kasvitieteilijän kotimuseon ja Shinto-temppelin. Meressä tuli käytyä iltauinnilla. Vesi oli aika lämmintä, mutta vähän kyllä kammotti pilkkopimeässä vedessä polskutella.

Markus iltauinnilla Tyynessä valtameressä

Harvinaista herkkua! Aurinkoloman viettoa lähes autiolla rannalla

Aamulla lähdettiin varsinaiseen kohteeseemme Shirahamaan. Vuokrapyörillä matka asemalta meren rantaan taittui kätevästi. Aamupalaeväät syötiin ison uimarannan lehväkatoksen alla. Päästiin heti oikein etelän lomamatkatunnelmiin: aurinko säkenöi rannan vitivalkeassa hiekassa ja turkoosi meri lainehti rauhallisesti. Uimaanhan sitä piti lähteä. Ihana oli kyllä pärskytellä, sukellella ja kelluskella virkistävässä vedessä. Uinnin päätteeksi mentiin läheiseen ulkoilma-onseniin kylpemään. Kylpypaikka oli kokonaan taivasalla. Merenrantakalliot ja kivenlohkareet muodostivat seinät. Kuumassa altaassa istuessa avautui näköala aavalle merelle. Mahtava paikka, vaikka olkapäät paloivatkin auringossa.

Lämmintä vettä. Kerttu ei olisi malttanut tulla ollenkaan pois

Merelle päin avautuva ulkoilma furo. Kuvassa markuksen tapaamat 2 japanilaista liikemiestä. (vas. Kazutaka-san, Markus ja Yoshiharu-san)

Kerttu

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Olettepa kokeilleet monenlaista juttua matkalla. Tuosta uimishommasta voisin jossain mielessä laittaa 'kylmemmäksi' uintini Kemijoessa, jossa jäitä "huilasi" toisella laidalla. Extreamia täytyy joskus kokeilla oltiimpa missäpäin tahaansa!
Hyvää jatkoa ¤

8:45 ip.  
Blogger Musamies said...

No, ompa tosiaan ollut hiukka kylmempää vettä. :) Siinä rantakelissä ja veden lämmössä ois kyllä polskutellut mukavasti kokopäivän, mutta piti rientää. Tosin japanilaiset ei uimassa näkynyt, kun ei ollut "virallinen uintikausi" vielä menossa.

4:02 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

No voihan nenä! me oltiin kerran Elinan kanssa siellä Asakusassa ja oikein kartan ja matkaopaskirjan kanssa mentiin mukamas paikkaan missä olisi pitänyt voida "nauttia aidosta edo-kauden vanhojen kortteleiden tunnelmasta", mutta eihän siellä ollu kuin oikkein ankkeita moottoritien alusbetonirakennelmia. Jotenkin me ei vaan kertakaikkiaan löydetty sitä mestaa, luultiin että japanilaiset on kehitysvimmassaan lopulta purkaneet koko paikan. Mutta uskottava se sitten on, että sellainen idyllinen paikka on todella olemassa. Onnea vaan voittajille! se muoviruokakauppa kuulosta kyllä tosi hauskalle, voipa sen melkein kuvitella mielessään! sieltähän voisi ostaa mukaan oman lempiruuan kirjahyllyyn kunniapaikalle.

12:25 ip.  
Blogger Musamies said...

Kiitos kiitos. Hienoahan siellä oli. Tosin meillä oli paikallisia mukana. Jäi suosikkiruuat ostamatta, kun hinnat oli sen verran huimat. Tai no... Kerttu kyllä hommasi kyuurimaki avaimen perän. :D

3:57 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mahtavat maisemat. Tosiaan autiolta näyttää tuo ranta, aika erikoista.

8:34 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

3:35 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home