Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Finrando café

Kotiin lähtö senkuin lähenee. Lauri ja Kaisla tuli tänne tiistaina ja olemmekin koko porukalla kaikenlaista puuhailleet. Kävimme mm. toissapäivänä taas Tobessa, missä vihdoinkin pääsimme katsastamaan Tobeyaki-tehtaan toiminnassa. Matka otettiin Kertun kanssa taas kuntoilun kannalta ja menimme pyörillä muiden tullessa bussilla.

Eilen oli kirkolla Finrando cafe (Finland Café), missä me kaikki olimme avustamassa. Kahvila oli auki 2 tuntia ja tarjolla oli kahvia, suomalaista pullaa, munkkeja, kakkuja, simaa, Runebergin torttuja, piirakkaa ja lettuja. Ja lisäksi oli myytävänä ruisleipää. Porukkaa oli kuin Elon pelissä. Kaikenkaikkiaan hiukan yli 100 ihmistä kävi nauttimassa suomalaisia herkkuja suomalaisten sävelten soidessa. Ja kahvilan tuotto meni vielä Unicefille. :) Mukava tunnelma, vaikka kaikki olimmekin kahvilan ovien suljeuduttua aivan puhki.

Minä hankin torstaina uudet silmälasit täältä. Vanhoillakin olisin vielä pärjännyt, mutta kun halvalla saa niin pitihän ne hommata. Kehykset, linssit, kotelo ja näöntarkastus vain 55 euroa. Ja lasit mukaan 30 minuutissa. :D Ei hinta päätä huimannut - ja hyvin näkyy. Ihmetyttääkin, miksi lasit maksavat niin maltaita Suomessa?!?

Matsuyaman lähellä oleva iso pato (Korkeutta 87m). Kuva yhdeltä viimeisistä pyöräretkistäni -markus-

Nyt yritetään nauttia viimeisistä päivistä japanissa. Tiistaina tarkoituksena olisi peruuntuneen Fujille kiipeämisen korvikkeena kiivetä Shikokun korkeimmalle huipulle. Tämä Ishizuchi on Fujia noin puolet matalampi, mutta kuulema oikein mukava kiivetä ja hienot maisemat. Joten saa kelvata.

.markus.

12 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuohan on ollut hyvä juttu 'suomalainen kahvila'! Olettepa tehneet kaiken laista hyvää ja herkullista kuten ruisleipää! Varmaan alkaa pieni haikeuden siemen jäytämään kun on tuo kotiin lähtö reilun viikon päästä koittaa ..! Olette joutuneet monessa muussakin asiassa tyytymään 'korvikkeisiin', mutta aina se hiukan harmittaa vai kuinka kun tuo Fujin retki on peruuntunut. Nauttikaa nyt nuorten, Soinnun ja Veli-Matin kanssa tekemisestä täysin rinnoin.

12:54 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Shikokun korkein huippukin on varmasti mahtava elämys, vaikka nyt korvikkeesta saakin käydä. Se Tobe näyttää muuten olevan jokaisen delegaation vakiokohteena matkasuunnitelmissa. Kotiin lähdön hetkihän se taitaa lähestyä kohta koko porukkaa, myös isäntäväkeä. Kuhmon kotiranan laineet alkaa jo houkuttelevasti korvissa liplattaa, vaikka varmasti maasta lähdön haikeuskin kasvaa lähtöpäivän lähestyessä.

2:10 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Voi maakeri sentään! Miten te jo nyt sieltä tulette?! Jääkäähän vielä muutamaksi kuukaudeksi raportoimaan meille Japanin kuulumisia. Näitä on ollut hauska lukea, vaikken ole kovin ehtinyt/viitsinyt/jaksanut kommentoidakaan. Notta mitäpä tässä sitten muuta kuin OKAERIIIII!!!
elina

9:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Saitteko taas ne mukit sieltä Tobeyaki-tehtaasta? Niitä alkaa olla kohta varmaan jo ihan astiastollinen. Ensi kerralla sukutapaamisessa otetaan ne mukit mukaan, niin voidaan kilistellä kaikki samanlaisista mukeista:D
Minua kiinnostivat kovasti ne muotit, kun olivat niin hauskan muotoisia. En vaan missään nähnyt kappoja niille. Olisi pitänyt kysyä minkälaisilla välineillä ne ne valaa...

9:30 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mutta Markushan kuulemma inhosi niitä mukeja...

10:02 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Käsittämättömän halpoja rillejä siellä! Suosittelen, että ostat vielä toiset varalle ja laitat alkuperäiset suomesta ostamasi tuusan päreiksi ja haet matkavakuutuksesta ne pari sataa euroa pois, mitä ne suomessa maksaa.

4:56 ip.  
Blogger Musamies said...

Tjuu, no en oikeastaan niitä mukeja inhonnut vaan sitä tekstiä siinä mukin kylessä. Olisipa vaikka japaniksi edes lukenut :) Ja tällä kertaa ei kertun kanssa tosiaan museossa käyty, joten ei niitä kuppeja saatu. Ja ne olikin hiukka erilaiset tällä kertaa. Tummanruskealla koristeet ja korvattomat ja korkeammat mukit. Enkä muuten minäkään mitään kappamuotteja missään nähnyt. Mutta ehkäpä ne jossain on, en usko, että ne kaikkia yksitellen valmistaisivat.

JA pitää pistää tuo markuksen vinkki harkintaa :P

8:36 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Täällähän yllytetään rikoksen poluille, sietäisitte hävetä sekä ehdottaja että harkitsija molemmat.
Mutta tosiaan - huippu halpoja on rillit. Pitääkö tässä nyt varata 499 euron tarjouslento Japaniin ja käydä siellä viikonlopun rilliostoksilla vai mitä. Melkein saman verran meinaan tulee maksamaan kun menee tohon Lahden torin laidalle 100 metrin päähän rilliostoksille.

12:11 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Pitäähän niille vakuutusmaksuillekin jotain vastinetta olla. ;)

5:15 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

No siksihän ne maksut just niin kalliita onkin kun huijareita on niin paljon liikkeellä.

10:26 ap.  
Blogger Musamies said...

Heh, täällähän on ihan kunnon keskustelu aikaan saatu :P No, tosiaan pitää ihmetellä kuka jaksaa tuommoista vaivaa muutaman kympin tähden alkaa näkemään.

Uudet aurinkolasit vahvuuksilla ois tietty voinut hommata kanssa, kun entisissä on linssit ihan naarmuilla. Tosin reilu 3000 jeniä tulisi lisähintaa värillisistä linsseistä, joita olisikin tarjolla 40 sävyä.

5:03 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Eipä tosiaankaan ole kallista! Japanihan on kyllä kuuluisa optisten laitteiden ja linssien valmistusmaa, ne osaa sen homman paremmin kuin ketkään muut, ja ehkä teollisuutta on sen verran paljon että hinnat on saatu painettua alas. Vaikka vois luulla kyllä toisin päinkin - että laadusta saisi maksaa. Mutta ostaja saa olla tyytyväinen joka tapauksessa.

6:30 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home