Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Maanjäristys

Tänä aamuna klo 5 aikaan herättiin täällä Matsuyamassa talon tutinaan. Kattolamppu heilui ja talo natisi. 10 sekunttia kestänyt järistys oli voimakkuudeltaan 4 japanilaisella seitsenportaisella järistysasteikolla (menee richter asteikossa varmaan jonnekin 5:een). Näin ensikertalaiselle maan järistys oli outo ja mielenkiintoinen kokemus, muttei suinkaan kovinkaan miellyttävä. Makuullaan olleessa ei järistyksen voimakkuus varmaankaan tuntunut kehossa yhtä voimakkaana, kuin jos olisi seissyt. Kuitenkin tuntui kuin talo olisi ollut huvipuiston härveli. Liikkui edestakaisin. Uutisten mukaan järistys oli ollut aluksi sivuttaissuuntaista, minkä jälkeen pystysuuntaista. Järistyksen keskus oli sisämeren vastarannalla Oitassa. Matsuyaman lähikunnissa voimakkuus oli jopa 5- (6,1 richteriä).

Järsityksen jälkeen kokoonnuimme olohuoneeseen katsomaan uutisia ja tiedotteita tapahtuneesta. Välittömättömästi järistyksen jälkeen televisiossa alkoi ylimääräinen uutistlähetys, missä kerrottiin ettei tsunami vaaraa ole ja näytettiin kuvapätkiä eri järistys kaupungeista.

Vaurioita ei sattunut meillä eikä muuallakaan, elikkä terveinä ollaan :)

.markus ja kerttu.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

No niin, kokemus se on tuokin! Hyvä että ei sen vaarallisemmaksi käynyt.

9:47 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Lähelläpä oli ollut, mutta onneksi kuitenkin niin kaukana ettei mitään sattunut! Kokemuksia sitä elämässään jokainen haluaa, mutta mieluusti niitä positiivisia.

6:52 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

aika voimakas järistyshän tuo on tosiaan ollut, onneksi selvisitte säikähdyksellä.

10:39 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tämän aamun lehdessä oli uutinen, että voimakas järistys ravisteli Lounais-Japania, kuusi ihmistä oli loukkaantunut. Tokiossa oli varauduttu jälkijäristyksiin, mutta mitään vakavampaa ei ollut sattunut.

8:47 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home