Kertun ja Markuksen matkapäiväkirja

Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

Ulkoilua&shoppailua

Päivät ne vierähtävät sitten nopeasti. Antti ja Viivikin on jo täällä ehtinyt olla 4 päivää. Ollaan käyty ulkoilemassa ja ihmetelty kasveja ja elukoita. Vihkoinkin näimme pihalla hassusti kurnuttavia sammakoitakin. Nämä pienet kirkkaan vihreät puissa kiipeilevät veitikat ovat onnistuneet pysyttelemään meiltä piilossa koko tämän reissun. Ääni vain kantautuu jostain pusikosta, mutta itse kurnuttajaa ei löydy. Tämä näkemämme yksilö on tainnut ottaa kodikseen Veli-Matin istuttaman Sharon -hedelmäpuun.

Vihreä pieni kova ääninen kurnuttaja

Antin ja Viivin tulopäivänä minä kävin iltakävelyllä shoppailemassa yhden mainion CD:n (65 days of statics) ja katsastamassa yhden elektronikka liikkeen tarjouksia (tästä on muodostonut minulle jo mieleinen harrastus). Elektronikka liikkeessä olikin Canonin IXUS i zoomista hyvä tarjous, joka oli voimassa vain 8.6.-06.

Reissun päätteeksi menin käymään vielä keskustassa toiseksi kantapaikakseni muodostuneessa pikkupaikassa, jonka nimeä en vieläkään aivan varmaksi tiedä :P Ilta oli oikein mukava. Jutustelin niin asiakkaiden kuin henkilökunnan kanssa kaikenlaista mukavaa. Täälläkin henkilökunta on jo käynyt tutuksia. Illan aikana baarissa kuunneltiin mm. meidän bändiä Rainbowcrashia. :) Lupasinpa toiselle baarimikolle lähettä uuden EP:mmekin, kunhan se valmiiksi joskus saadaan. Testasin myös Nomonomo nimistä sakea ja oikein käristys Yakisobaa (nuudelipaistos kasviksilla ja lihalla höystettynä).

Hyvä meininki!

Eilen kävimme haahuilemassa Dogon-ostoskujalla ja sen jälkeen miettimässä tämän ixus kameran ostoa. Löydettiin samasta kaupasta ixus 55 vielä halvemmalla, joten jätimme tarjouksen ostamatta ja päätimme vielä miettiä asiaa.

Tänään kävimme kävelemässä mandariini vuorella, missä näimme kaikenlaisia otuksia ja ällöittävän näköisen kissanraadon. Vuorelta oli kyllä hienot näkymät. Ja tällaiseltakin pieneltä reissulta saapi paljon enemmän irti, kun on pari biologian tuntijaa mukana :) Syömässä käytiin pyörivässä sushipaikassa, minkä jälkeen käytiin Kertun kanssa ostamassa uusi kamera. Canonin IXUS 55 tarttui mukaan. :D Kamera on täällä jo poistuva malli, sillä en ole niitä juuri missään enää myynnissä nähnyt. Ja mekin ostettiin tämän kaupan viimein kappale. Siitä saatiin vielä lisäalennusta. Hinnaksi tuli vain 160 euroa.

Huomenna sitten lähdetäänkin jonnekin vuorikylään kantele konserttiin.

.markus.

tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Joukkojen lisäystä

Matsuyaman iltataivas ja kuusta erottuu myös pimeä puoli

Flunssa alkaa jo olemaan kokonan ohitse ja aurinko sen kuin porottaa iloisesti taivaalta. Aikaa on kulutettu monen iltana katsellen kuuta Veli-Matin ostamalla lintukaukoputkella. Tästä ei ollankkaan muistettu mainita. Ensimmäisen kerran kuuta tutkailtiin jo Hiskin ollessa vielä täällä. Erittäin upeasti erottuu kuun kraaterit ja varsinki valoisan ja pimeän puolen raja on upea. Myös joitakin muita taivaan kohteita ollaan tutkailta. Kaupungin valot häiritsevät kyllä paljon pienempien kohteiden tarkkailua, mutta tällä hetkellä hyvin erottuva Jupiter näkyy hienosti. Kaukoputkella erottuu myös jupiterin kuut. 4 ollaan parhaimmillaan nähty.

Päivittelin juuri reissu kuvia tuonne aikaisempiin juttuihin. Soitu ja Kerttu lähti lentokentälle Anttia ja Viiviä vastaan. Sointu bussilla ja Kerttu pyörällä. Veli-Matti lähti aamulla kokoukseen Shikokun itäpuolelle. Ja minä tässä päivitän matkapäiväkirjaa. Puolen tunnin päästä pitäisi koneen olla kentällä ja sieltä kestää vajaa tunti tulla tänne, joten ihan piaan täällä on taas iloista vilskettä. Ja viikon päästä tulee sitten Lauri ja Kaisla. :)

Tähän loppuun tämmöinen pieni visailu. Elikkä:

MITÄ ON KUVASSA (alla) OLEVASSA ASTIASSA OLEVA NESTE JA MIKSI SE ON KUKKAPUSKASSA?!? Vastauksia, tietoja ja hyviä arvauksia voipi laitella tuonne kommentteihin. :) Oikean vastaus julkaistaan sitten hiukka myöhemmin.

MITÄ ON ASTIASSA OLEVA NESTE JA MIKSI SE ON KUKKAPUSKASSA?!?


.markus.

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Kyoto, Osaka, Matsuyama, Uchiko

Shirahaman kesälomamaisemista oikein harmitti lähteä pois, mutta mentävä oli, kun oli niin reissu suuniteltu ja yöpaikat varattu. Eli eikun taas kiskojen päälle ja tällä kertaa suuntana oli Kyoto.

Kyotossa olimme klo 17 aikaan. Yöpaikan olimme saaneet Kertun lapsuudenmaisemista, Kamogawan kirkolta, missä Veli-Matti oli töissä, kun he 26 vuotta sitten asuivat Japanissa. Yövyimme kirkon pappilan puolella, joka on tällä hetkellä ilman vakituista asuttajaa.

Iltaoluen ostaja yllätettiin pimeältä kujalta itse teossa

Illalla kävimme kävelyllä viereisen joen rantatörmällä Imperial Palacen puistolle asti. Puistossa ehdimme käveleksiä ja ihmetellä vain hetken, ennenkuin iltapimeni. Takaisin kävelimme ison tien vartta. Matkalla syötiin pikakuppilassa oikein maukkaat kareeraisut ja udonit.

Perjantai aamuna suuntasimme kulkumme museoihin. Minä menin käymään raku-museossa ja Kerttu läheisessä tekstiilimuseossa. Minä hankin hyvän oloisen, mutta hinnakkaan eglannin kielisen kirjan rakun historiasta.

Museoiden jälkeen suuntasimme Nijon linnaan, mikä meiltä jäi näkemättä 3 vuotta sitten liian myöhäisen vierailuajankohdan takia. Upeat rakennukset ja puistot ja mielenkiintoiset "laulavat lattiat", jotka olivat paljastaneet öiset hiippailijat.

Sateessa tallustimme yhden varjon alla takaisin majapaikaa kohti. Totaalista kastumista välttääksemme menimme istuskelemaan upeaan cafe-galleriaan. Sade ei ottanut kuitenkaan laantuakseen, joten ei auttanut kuin kastua. :)

Teekutsu porukka

Illalla oli kirkon porukka järjestänyt teekutsut meidän kunniaksi, tai siis oikeastaan Kertun. Vastaanotto oli sydämmellinen. Paikalla oli pääasiassa vanhempia seurakuntalaisia, jotka olivat viimeksi nähneet Kertun 5-vuotiaana tyttösenä. Oikein mukavat kutsut.

Aamulla pakkasimme sitten taas tavarat ja nyt määränpäänä oli Matsuyama. Tosin olimme päättäneet piipahtaa katselemassa Osakaakin. Valitettavasti jouduimme ajanpuutten vuoksi jättämään välistä mielenkiintoisen Universal Studio -toimintapuiston. Osakassa hortoilimme loputtomia kauppa- ja ruokakujia päämärättömästi, kunnes kyllästyttiin. Syötiin vielä Osakassa ennenkuin kiirehdimme takaisin Shin-Osakaan, että ehtisimme suuniteltua aikaisempaan junaan.

Ufo-mies todisti, että kyllä ufo sieppaus pelistäkin voi joskus voittaa! Vaimolle saatiin himoittu puhelinfirman mainospehmolelu. :P

Matsuyamssa olimmekin sitten jo klo 17 jälkeen. Kotosalla suihkuun ja otettiin sen jälkeen rennosti. Päivän mittaan allekirjoittaneella oli nuha alkanut pikkuisen vaivata ja iltaa kohti vain se yltyi. Sunnuntai menikin sitten täysin sairastaessa. Kurkku oli kipeä ja nokka vuoti kunnolla. Flunssa iski myös Kerttuun. Todennäköisesti vilustuimme Kyotossa märissä vaatteissa tallustessamme. Oli hieman hassua, kun auringossa palaneet olkapäät oli tulessa ja muuten oli vilustunut olo. :)

Iloista leijan lennätys porukkaa

Reilipassin viimeiset päivät jäi siis vähemmälle käytölle. Tiistain sentään jaksoimme lähtemä käymään läheisessä Uchikon kylässä, missä osa kylästä oli säilytetty vanhassa japanilaisessa asussaan. Uchikossa kävimme myös leijamuseuossa, missä pääsimme kokeilemaan myös perinteisen leijan lennätystä ja saimme lahjaksi pienen leijan. Kaikki museon leijat olivat joskus lentäneet oikeasti, mikä tuntui välillä uskomattomalta. Mielettömin oli ehkä käsittämättömän pitkä lohikäärmeleija, mikä kattoon ripustettuna jatkui mutkittellen koko museon läpi!

Ja kyllähän myö aina yks leija ilmaan saadaa... ***kele ;)

Kävimme myös tutustumassa perinteiseen japanilaiseen paperin valmistukseen, mistä myös perinteisesti leijat on valmisettu.

Perinteisen japanilaisen paperin valmistusta. Taidon oppiminen tasaisen laadun saamiseksi kestää kuulema vuosikausia! Käsityö kunniaan!

Kerttu ja sointu syömässä perinteistä japanilaista maustettua jäämurskaa perinteisissä japanilaisessa miljöössä

Loppuviikko onkin sitten vietetty pääasiassa lepäillen kotioloissa ja pihatöitä tehden. Nyt aletaankin sitten valmistautumaan väenlisäykseen sillä tiistaina saapuu Kertun Antti-veli vaimonsa Viivin kanssa.

.markus.