Kertun ja Markuksen matkapäiväkirja

Oma kuva
Nimi: Musamies
Sijainti: Kalakukkokaapunki, Finland

Olen proviisori, jolla on myös muotoilijan koulutus. Kiinnostunut musiikista ja oluiden maistelusta, joita nyt tähän blogiini olenkin yhdistänyt. Sen lisäksi tieteet ja taiteet ovat lähellä sydäntäni. Pyrin bloggaamaan tähän seikkailuistani oluiden makumaailmassa soundtrackeillä ryyditettynä. Välillä asiaakin aiheista ja aiheiden vierestä.

perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Tooya

Yaizusta lähdimme Tellervon luolta aamu kahdeksan aikoihin. Siitä alkoi 12h taivallus junilla kohti Hokkaidon Tooya. Matka sujui yllättävänkin helposti ja joutuisan tuntuisesti. Maisemat oli mukavat ja sudokuja tuli tehtyä ihan urakalla. Mielenkiintoisin etaappi junamatkassa oli 58 kilometriä pitkä Honsun ja Hokkaidon yhdistävä tunneli, joka kulkee 100m merenpinnan alapuolella ja on muuten maailman pisin tunneli.

Tooyan asemalta jouduimme taittamaan matkaa ensiksi bussilla kylpyläalueelle ja siitä vielä parin kilometrin matkan taksilla. Taksin ikkunasta ehdimme nähdä vähän kesäiltaisin esitettävästä ilotulituksesta, joka alkoi juuri parhaimmilleen juuri, kun nousimme taksiin.

Tooyan Youth Hostellia piti mukava ja hiukka likinäköinen vanha pappa. Paikka oli siisti ja rauhallinen, vain kaksi muuta asiakasta.

Youth Hostelin vieressä savua tuprutteleva tulivuori

Aamu valkeni sumuisena. Nousimme aikaisin ja vuokrasimme papalta polkupyörät. Pihalla näimme vihdoin, vaikkakin sumun keskellä Tooyan tulivuoret. Ne oli aivan hostellin lähellä. Toinen 600m ja toinen 400m korkea, joista jälkimmäinen puski jatkuvasti savua. Hienon näköistä.

Näkymä luumuvuorelta

Parin kilometrin päästä hostellilta kavuttiin pienen vuoren huipulle, minkä rinteillä kasvoi valtavasti luumupuita, mitkä olivat täydessä kukassa. Ylhäällä söimme hiukka aamupalaa ja katselimme vuorelle kerääntyvää valokuvaajien kasvavaa joukkoa. Oli hienoja kameroita ja uusimpia vehkeitä. Tapasimme myös sattumalta vuoren päällä aamulenkillä olevan suomalaisen tytön, joka asui vuoren toisella puolen laaksossa miehensä kanssa, joka opettaa englantia paikallisessa koulussa. Tyttöltä saimme kuulla valinneemme ajankohdan pyöräretkellemme hyvin. Seuraavana päivänä olisikin ollut maratooni järven ympärillä ja sitä kiertävä tie olisi ollut suljettuna. :)

Juuri kukkaan puhjenneet kirsikkapuut ja voikukka niitty

Järven ympäri ajelulla kohokohtia aamuisen lisäksi oli pieni vesiputous hieman päätien sivussa, mummelin mainio koju, mistä sai oikein maittavaa maitopehmistä ja koululaisten leirikeskuksen juuri kukkaan puhjenneet kirsikkapuut ja voikukkia täynnä oleva nurmikkoalue. Päivän mittaan sää selkeni hieman ja näimme hyvin myös upeat järven keskellä kohoavat vuoret. Vesi oli järvessä hyvin kirkasta ja kylmää. Ja olipa rannalla jonkin verran koivujakin. Ihan kotoisat tunnelmat.

"Tosi japanilainen maisema", nurmikkoa ja koivu järven rannassa

Pyöräretken päätteksi pyörät takaisin papalle ja sitten kävellen kamojen kanssa onsen alueelle kylpemään. Kylvyn jälkeen hätäpäissään taksilla rautatieasemalle, missä sitten odoteltiin 1,5h Tokyoon menevän yöjunan lähtöä.

-markus ja kerttu-

ps. Laitamme näitä matkakertomuksia reilausreissulta sitä mukaan tällaisissa pienemmissä pätkissä, kun joudetaan kirjoittamaan.

keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Ensimmäinen matkapäivä

Ensimmäinen matkapäivä takanapäin. Matsuyamasta köröttelimme junilla kohti Shizuokaa, mikä oli määränpäämme. Aikamme kuluksi päätimme käydä katsastamassa Nagoyan keskustaa, kun jouduimme siinä kuitenkin junaa vaihtamaan.

Jossainpäin Nagoyaa

Lonely Planetin oppaasta tutkimme oisko jotain kiinnostaaa nähtävää. Olisi ollut tarjolla Asahin oluttehtaaseen tutustumista ja Pachinkomuseota, mutta jouduimme nämä hylkäämään liian suuren välimatkan vuoksi. Päädyimme valitsemaan Design museon, mikä oli muutaman kilometrin päässä asemalta.

Museolla oli perusnäyttelyn lisäksi ilmainen neulanreikäkamera näyttely, missä oli esillä hyvin erikoisianeulanreikäkameroita ja niillä otettuja kuvia. Kävipä myös niin, että päädyimme yhden Tokyolais lehden haastattelemiksi. Oikein kuvankin ottivat. Saapi nähdä päästäänkö lehden sivuille. (Tosin ei kyllä muisteta minkä niminen lehti oli kyseessä. Joku juunichi tai jotain ihan muuta...)

Nagoyasta junalla Shizuokaan, missä olimmekin ilta 7 aikaan. Tästä jatkoimme vielä paikallis junalla Yaizu nimiseen kalastajakaupunkiin aivan Tyynenvaltameren rannalle. Yövymme Suomalaisen lähetin Tellervo Kuusirannan luona, mistä jatkamme aamulla kohti Hokkaidoa.

Kerttu ja Markus

tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Reilaamaan

Jahas, huomen aamulla sitä pitäisi hypätä klo 8.12 eli 12h päästä Matsuyamasta lähtevään junaan. Kerttu on tuolla jo pakkailemassa, mutta minä en ole edes vielä aloittanut. n. 2 vkoa reissausta olisi edessä, mistä tiukin osuus on heti alussa. Kahdenpäivän taivallus junilla kohti Hokkaidon Tooyaa. Ensimmäisenä päivän Tokyon kupeeseen 8h junamatka ja siitä torstaina loput matkasta 12h juna maratooni. Hokkaidolla seuraavana päivänä ulkoilua kansallispuistossa ja onsen kylpyjä. Yöjunalla sitten Tokyoon, mistä aamulla heti junan saavuttua suuntaamme kohti Ghibili-studion museo/studio yhdistelmää, minne meillä on etukäteen varatut liput. Tämän jälkeen onkin sitten onneksi huomattavasti vähemmän aikataulullista osuutta.

Tiukka on tuo Hokkaidon reissu, mutta tämä maa on niin älyttömän pitkä ja raiteitapitkin vielä pidempi. Tuleepahan nyt sitten käytyä aivan Pohjois-Japanissakin. Okinawahan tuo vielä puuttuis mutta jätetään jotain toiseenkin kertaan ;)

Kaksiviikkoa voi sitten ola vähän hiljaisempaa tuon kirjoittelun osalta tänne blogiin. Kirjoitellaan jotain matkakuulumisia, jos jossain satutaan pääsemään netin ääreen. Mutta muuten palataan asiaan ensi kuussa.

.markus.

PS: Lisäsin muutaman kuvan tuonne aikaisempiin juttuihin.

ja halukkaat voipi käydä lukemassa Kuopion ylioppilaslehti Stimulukselle Japanista kirjoittamani jutun Stimuluksen nettisivuilta.